Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΔΕΝ χρειάζονται πολλά λόγια εισαγωγικά. Η κατάσταση που υπάρχει τους τελευταίους μήνες όσον αφορά το κυλικείο της σχολής είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους και είναι η εξής: Οι φοιτητές που ανεβαίνουν καθημερινά στη σχολή για να παρακολουθήσουν μαθήματα, μετά το μάθημα τους διασκορπίζονται στις τριγύρω καφετέριες ή και φεύγουν μιας και δεν υπάρχει ένας ενιαίος χώρος στον οποίο θα μπορούν να βρεθούν όλοι μαζί. Ενώ άλλοι φεύγουν επειδή δεν έχουν την οικονομική άνεση να χαλάνε καθημερινά χρήματα σε καφέδες και φαγητό . Δεν υπάρχει ένας χώρος όπου θα μπορούν να συναντηθούν με συμφοιτητές τους, να συζητήσουν για τη σχολή, τα προβλήματα της, να ανταλλάξουν εμπειρίες, να συζητήσουν για το μέλλον τους ως εργαζόμενοι αλλά και ως νεολαίοι.

 Γίνεται σαφές λοιπόν ότι είναι αναγκαιότητα ο χώρος του κυλικείου να ανοίξει εδώ και τώρα!
Απέναντι σε ένα κυρίαρχο πρότυπο ζωής που προωθεί τον ατομικό δρόμο, την αποχή από την συλλογικότητα και την μη επίλυση αυτής τις κατάστασης, απέναντι, σε ένα χαμένο μέλλον και σε ένα μαύρο παρόν, εμείς επιλέγουμε τον δρόμο της συλλογικότητας, των συλλογικών διεκδικήσεων και της επιβολής των αναγκών μας. Απέναντι στο κυρίαρχο πρότυπο που μας επιβάλλεται, του φοιτητή που η σχέση του με τη σχολή και συνεπώς με τον κοινωνικό χώρο που ανήκει περιορίζεται απλά στην παρακολούθηση των μαθημάτων, εμείς θεωρούμε πως η παρουσία μας στη σχολή δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο σε αυτό. Το πανεπιστήμιο είναι ένας χώρος που πέρα από την παρακολούθηση των μαθημάτων παίζει κομβικό ρόλο στην κοινωνικοποίηση μας, στην πολιτικοποίηση μας, στη δημιουργία μιας κοινής νεολαιίστικης συλλογικής ταυτότητας. Γι’ αυτό το λόγο περνάει μέσα από τη δυνατότητά μας να μπορούμε να πιούμε έναν φτηνό καφέ στη σχολή μας και να συζητήσουμε ,να προβληματιστούμε, και σε εν τέλει να αγωνιστούμε μαζί με τους συμφοιτητές μας.

Γι' αυτό απαιτούμε να ανοίξει άμεσα ο χώρος του κυλικείου και λειτουργήσει ,για να βρίσκουμε τον συμφοιτητή μας και να συζητάμε καθημερινά, απέναντι στη μοναξιά του σύγχρονου τρόπου ζωής, του ατομισμού και του καριερισμού. Θεωρούμε απαραίτητο μέσα στην επόμενη εβδομάδα να δοθεί λύση από τη σχολή και να επαναλειτουργήσει το κυλικείο με τιμολόγιο και κριτήρια που θα έχουν συζητηθεί από το ΣΦΟΑ, αλλιώς ζητάμε το χώρο του κυλικείου να τον ανοίξει ο ΣΦΟΑ, ο οποίος μέσα από τη Γενική του Συνέλευση να αποφασίσει για τη διαχείριση του.

Ρ.Α.Τ.-Ε.Α.Α.Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου