Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12/03

 Οι τελευταίες εξελίξεις τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο δείχνουν με το πιο ξεκάθαρο τρόπο μια συνθήκη παρατεταμένης αστάθειας που συνεχίζει στο έδαφος της κρίσης. Η πολιτική της Ε.Ε. επιβάλλει τομές στην προσπάθειά της να υπερβεί την κρίση υπέρ του κεφαλαίου. Το παράδειγμα της Ουκρανίας, μας δείχνει πώς το σύστημα για να επιβιώσει, υλοποιεί πολιτικές κοινωνικής εξαθλίωσης σε βάρος των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων. Η Ε.Ε. δεν διστάζει να στηρίξει πλέον απροκάλυπτα το νεο-ναζιστικό κόμμα, που η ίδια γέννησε και ενίσχυσε με την πολιτική της στο προηγούμενο διάστημα για να υπηρετήσει πιστά τα συμφέροντά της. Θα μπορούσε κανείς να πει πως έχουμε υπό τις ευλογίες της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ το πρώτο φασιστικό πραξικόπημα εδώ και 75 χρόνια. 

Αυτή η συνθήκη αστάθειας και επίθεσης στις λαικές και εργατικές κατακτήσεις προφανώς και δεν θα μπορούσε να μη διαπερνά και την Ελλάδα ειδικά στο έδαφος των μνημονιακών πολιτικών που ακολουθούνται τα τελευταία 4 χρόνια σε όλα τα επίπεδα. Στην εκπαίδευση, οι κατευθύνσεις κυβέρνησης και ΕΕ είναι εμφανείς. Το προχώρημα της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης και διάλυσης της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης πραγματοποιείται μέσα από μια σειρά από τομές, όπως η μείωση της χρηματοδότησης και η μετακύληση του κόστους στους φοιτητές , η είσοδος επιχειρήσεων και ιδιωτών στα ιδρύματα που περνά και μέσα από την εξωτερική αξιολόγηση των ιδρυμάτων , ένα ενδεχόμενο Σχέδιο Αθηνά 2, καθώς και οι επερχόμενοι Νέοι Εσωτερικοί Κανονισμοί Λειτουργίας .

Στη σχολή μας η σίτιση και η στέγαση περιορίζεται σε ολοένα και λιγότερους, ενώ συνεχίζονται περικοπές και στα συγγράμματα. Παρατηρούνται επίσης ελλείψεις σε απαραίτητα αναλώσιμα και σε βασικά εργαλεία από τις κλινικές. Στο 4ο και 5ο έτος οι φοιτητές να καλούνται να πληρώσουν 80-100 ευρώ για να καλύψουν αυτά τα κενά. Πανικός επικρατεί και στα εργαστήρια του 3ου έτους με ελλείψεις στην εργαλιοδοσία αλλά και σε εργαλεία. Κρίνεται αναγκαίο λοιπόν να επιβάλλουμε τις δικές μας ανάγκες , απαιτώντας φοιτητική μέριμνα για όλους , που θα παρέχεται από το κράτος και θα εξασφαλίζει ότι ούτε ένας φοιτητής δεν θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ παραπάνω για σίτιση, συγγράμματα και αναλώσιμα. Δεν θα πεταχτεί κανείς από τη σχολή γιατί δεν έχει που να μείνει. Οι διαγραφές που σχεδιάζουν να μείνουν στα χαρτιά. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι το δημόσιο χρήμα δεν το σπαταλούν οι φοιτητές που στερούνται τα στοιχειώδη αγαθά, αλλά τα συμφέροντα που εξυπηρετεί η κυβέρνηση και οι πολιτικές της.

Ή θα νικήσουμε όλοι μαζί ή θα χάσουμε ο καθένας χώρια

Για εμάς, δεν υπάρχουν τέτοιου είδους διλήμματα! Οικοδομούμε ένα φοιτητικό κίνημα που θα αγωνίζεται για την δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους, κόντρα στις πολιτικές κυβέρνησης, Ε.Ε και Δ.Ν.Τ. για το δικαίωμα μας στις σπουδές αλλά και σε μια εργασιακή προοπτική στα μέτρα μας. Και πως θα γίνει αυτό; Ενισχύοντας τους φοιτητικούς μας συλλόγους, συμμετέχοντας όλοι μαζί και συντονισμένα στις γενικές μας συνελεύσεις, μαχόμαστε όχι μόνο για δημόσια και δωρεάν παιδεία και μέριμνα για όλους, αλλά και για ένα πανεπιστήμιο που δεν θα είναι αυτό της επιβίωσης . Δημιουργούμε μέσα από τις γενικές μας συνελεύσεις ανοιχτές επιτροπές του συλλόγου γύρω από το ζήτημα της μέριμνας για να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!
  • Όλοι μαζί συμμετέχουμε στην πανελλαδική πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών και στην ΑΔΙΠ στις 20 του Μάρτη για να επιβάλλουμε τις δικές μας ανάγκες στην μέριμνα.
  • Στις 22 του Μάρτη- Παγκόσμια μέρα κατά του φασισμού και ρατσισμού, συμμετέχουμε στην αντιφασιστική πορεία.

Καλούμε στη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 12/03 στις 10π.μ. στο ΑΕΠ

Ρ.Α.Τ.-Ε.Α.Α.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου