Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Σιγά μη φοβηθώ…

         
ΤΟ                             Ο φασισμός τις μέρες μας χρησιμοποιείται ως το μακρύ χέρι του συστήματος κυρίαρχα με δύο μορφές: 1) ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ: Με το πρόσχημα αντιδράσεως σε πολιτικά ή κοινωνικά γεγονότα που δεν ευνοούν τα συμφέροντα ή απλά τη βολή τους (βλέπε άνοδο φασιστικών πρακτικών απέναντι στις ροές των προσφύγων) και 2) ΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ: σε αυτόν κυριαρχεί ο φόβος για ό,τι συμβαίνει σήμερα. Ανοχή και παθητικότητα λοιπόν. Έτσι εδραιώνεται η πρόκληση. Με την ανοχή των πολλών. Απόδειξη έρχονται να αποτελέσουν μια σειρά από οργανωμένες ή μη φασιστικές πρακτικές.
 Πάνε τρία χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το φασίστα Γιώργο Ρουπακιά, αναπληρωτή οικονομικό υπεύθυνο της οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Δεν πρόκειται φυσικά για μια δολοφονία ανεξαρτήτου πολιτικού περιεχομένου, αφού ο Παύλος Φύσσας μέσω τη μουσικής του μιλούσε για τους πρόσφυγες, τους μετανάστες, τη βία του κατεστημένου και είχε αναπτύξει γενικότερα έντονη αντιφασιστική δράση. Ωστόσο οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί 3 χρόνια μετά τριγυρνούν ανενόχλητοι, υπό την “αιγίδα” της ελληνικής αστυνμίας (σημειώνεται ότι η δολοφονία του Παύλου έγινε παρουσία της αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ και ότι η δίκη ακόμα εκκρεμεί) και της κυβέρνησης, ενώ οι βουλευτές της Χ.Α. Ρουπακιάς, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος αφέθησαν ομόφωνα ελεύθεροι με δικαστική απόφαση.
Η κτηνωδία όμως μεταφέρεται στο σήμερα! Με κατάληψη απείλησε ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιόκαστρου σε περίπτωση που προωρήσει η ένταξη των παιδιών προσφύγων στο σχολείο, καταπατώντας αυθαίρετα το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε παιδιού στη μόρφωση και την εκπαίδευση, με ένα σύλλογο διδασκόντων να “νίπτει τας χείρας του” προκειμένου να μη διακινδυνέψει τη θέση του. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και ο Δήμαρχος του Ωραιόκαστρου που παρέτρεπε πολίτες να εισβάλλουν σε κατοικίες προσφύγων. Και όσο ο εν λόγω “αξιωματούχος” είναι ελεύθερος, ο Δήμαρχος της Πάτρας δικάζεται γιατί δεν παραχώρησε το λόγο στη Χρυσή Αυγή κατά το Δημοτικό Συμβούλιο!!!
Το κράτος συνεχίζει να αυταρχοποιείται μαζί με τα παραπάνω και με τις τελευταίες τροποποιήσεις τους εργασιακού νόμου, που εντάσσονται στην επόμενη αξιολόγηση των εκμεταλλευτων ευρωπαίων και αποτελούν προαπαιτούμενα για την επόμενη δόση. Οι αλλαγές αφορούν περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία, το δικαίωμα του εργοδότη στην αντι-απεργία (LOCK OUT), την απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, περικοπές μισθών και ίσως το πιο πρωτάκουστο την ίδρυση εργατικού σωματείου μόνο ύστερα από άδει του εργοδότη.
Για εμάς τα παραπάνω δεν είναι ξέχωρα καθώς το κεφάλαιο χρησιμοποιεί κάθε αθέμιτο μέσο για να εξασφαλίσει τα συμφέροντά του. Από το φασισμό μέχρι και τον τελευταίο κρατικό μηχανισμό που το ίδιο φυσικά έχει ιδρύσει. Αυτό το σκοπό εξυπηρετεί η Ε.Ε. και πόσο μάλλον οι εκάστοτε απανταχού κυβερνήσεις.
ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ! Στους αγώνες που δίνει ο λαός και οι εργαζόμενοι σήμερα είναι χρέος της γενιάς μας να γίνουμε οργανικό κομμάτι τους. Να κάνουμε ξεκάθαρο πως εμεί οι φοιτητές είμαστε μπροστά και παλεύουμε μαζί με το υπόλοιπο λαϊκό κίνημα για τα συμφέροντα μας.  Το Σάββατο δεν τελειώνει τίποτα. ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ!
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17/8 ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ στις 18.00 στην Παναγή Τσαλδάρη!
ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ!!!
Ρ.Α.Τ.-Ε.Α.Α.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου