Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

"Η εργασία απελευθερώνει..."


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ 

Όσο και αν προσπαθούν να μας πείσουν, η διοίκηση της σχολής και οι υπεύθυνοι κλινικών, ότι η δουλειά μας στις κλινικές έχει στόχο την εκπαίδευση μας (μια εκπαίδευση που θα στοχεύει στο να γνωρίσουμε ποιοτικά και ολιστικά την οδοντιατρική εργασία ,θα μας εφοδιάσει για το μέλλον με γνώσεις και ότι θα μας βοηθήσει να αντιλαμβανόμαστε το επάγγελμά μας περισσότερο ανθρωπιστικά και λιγότερο ωφελιμιστικά ,με σεβασμό προς τους ασθενείς μας, και άλλα τέτοια), με τις πράξεις τους έρχονται να το αναιρέσουν. Όσο και αν προσπαθούμε να νοιώσουμε φοιτητές και εκπαιδευόμενοι μέσα στην σχολή μας τόσο περισσότερο έρχονται να μας θυμίσουν ότι μοιάζουμε όλο περισσότερο με εργαζομένους που όταν δεν συμβάλλουν στην μεγιστοποίηση του κέρδους τιμωρούνται.

Μέτα από την κλινική εμπειρία, όπου σχεδόν όλοι οι συνάδερφοι δεν δώσαμε άπλα ένα κομμάτι του χρόνου μας, αλλά ώρες εργασίας , με άγχος να για να ανταποκρινόμαστε ποσoτικά σε αυτά που ζητάει η κλινική, με τρομερή ευθύνη για τον ασθενή μας και ότι πρόβλημα μπορεί να προκύψει ,διαχειριζόμενοι τα οικονομικά σαν πεπειραμένοι επαγγελματίες ,ξεχνώντας πολλές φορές την φοιτητική μας ταυτότητα και μπαίνοντας στα άγχη των εργαζομένων ,ξεχνώντας την ποιοτική εκπαίδευση και μπαίνοντας στο κυνήγι των υπογραφών ,έρχονται να μας απειλήσουν! Μας απειλούν με το δικαίωμα μας στην εξεταστική , μας απειλούν με το δικαίωμα συνέχισης των σπουδών μας στο 4ο και στο 5ο έτος, αντίστοιχα, και με την άρση του δικαιώματος συμμετοχής στις εξετάσεις των πτυχιακών μαθημάτων, αν δεν τακτοποιηθούν οι οικονομικές μας «υποχρεώσεις».

Πρέπει μάλλον να θυμίσουμε στη σχολή ότι είμαστε φοιτητές και εκπαιδευόμενοι , δεν είμαστε ούτε ταμίες ,ούτε επαγγελματίες οδοντίατροι .Δεν πρόκειται να πληρώσουμε για την εκπαίδευσή μας ,δεν πρόκειται να πληρώσουμε για τις εργασίες που έχουμε κάνει ,δεν πρόκειται να πληρώσουμε για τον φετιχισμό του κέρδους που υπάρχει στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών και δεν διστάζει να απειλεί και τους ίδιους τους φοιτητές της για να μην χάσει ούτε ένα ευρώ.

Η σχολή έχει ξεχάσει πόσες ώρες εκπαιδευόμαστε και δεν έχουμε χρόνο να δουλεύουμε όταν το έχουμε ανάγκη ,έχει ξεχάσει ότι οι οικογένειες μας έχουν οικονομικές δυσκολίες και μας ζητάει να πληρώσουμε την ίδια μας την εργασία! Τι ακριβώς να πληρώσουμε και σε ποιόν; Σε μια σχολή που οι φοιτητές βγάζουν τα έξοδά της και δεν έχουν κανένα λόγο για τον προυπολογισμό? Συν τοις άλλοις μην ξεχνάμε το τι κάνει η σχολή για μας .Δεν μας εξασφαλίζει τίποτα .Ούτε δωρεάν σίτιση και στέγαση για όσους φοιτητές έχουν ανάγκη, ούτε όλα τα συγγράμματα και για όλους ,ούτε καν τα εργαλεία που χρειαζόμαστε…

Συγχαρητήρια το διαμάντι του ΕΚΠΑ παίρνει το βραβείο της σχολής κάτεργου και του ύψιστου παραλογισμού. Στο να τακτοποιήσουμε τις οικονομικές μας υποχρεώσεις εμείς απαντάμε αυτές οι υποχρεώσεις δεν είναι δικές μας !Ας πληρώσουν αυτοί !

Καλούμε τους φοιτητές των κλινικών ετών, αλλά και όλους τους μικρότερους, που θα βιώσουν την ίδια κατάσταση και ίσως με ακόμη χειρότερους όρους, σε παράσταση διαμαρτυρίας τόσο στην πρόεδρο της σχολής όσο και στην υπεύθυνη κλινικών κα Κακάμπουρα, που διαχειρίζεται τα απειλητικά mail.
               Ούτε ένα ευρώ για τις σπουδές μας και για τον                                                   παραλογισμό τους!




"Η εργασία απελευθερώνει" …όχι δεν είναι από το Νταχάου από την είσοδο της σχολής είναι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου