Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Καλωσορίζοντας το νέο υπουργό Παιδείας…


Η αντικατάσταση της Α. Διαμαντοπούλου από το Γ. Μπαμπινώτη στο υπουργείο Παιδείας σε αυτή τη φάση μόνο τυχαία δεν είναι. Εντάσσεται στη συνολικότερη «αλλαγή διακυβέρνησης» που ακολουθείται για την προώθηση και παραπέρα εφαρμογή της πολιτικής του σύγχρονου σφαγείου κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, με την αντικατάσταση του φθαρμένου και πλήρως απονομιμοποιημένου, στα μάτια του λαού, πολιτικού προσωπικού και την αντικατάσταση του από τεχνοκράτες, που θα έρθουν να εφαρμόσουν ότι δεν κατάφεραν οι προκάτοχοι τους. Ο ανασχηματισμός της δοτής αυτής κυβέρνησης δεν μπορεί να πείσει κανέναν ότι θα συνοδευτεί από κάποια αλλαγή στην πολιτική, τουναντίον δείχνει πως γι’ αυτούς κάθε δυνατή εφεδρεία είναι απαραίτητη ώστε να συνεχιστεί όσο γίνεται χωρίς κλυδωνισμούς η επίθεση στους εργαζόμενους και τη νεολαία.
Ιδιαίτερα τώρα που ο χώρος της εκπαίδευσης και των Πανεπιστημίων βρίσκεται σε αναβρασμό, ύστερα κι από τις αποτυχημένες προσπάθειες να συγκροτηθούν τα Συμβούλια Διοίκησης και να εφαρμοστεί ο νόμος Διαμαντοπούλου, η επιλογή Μπαμπινιώτη θέτει στο φοιτητικό και παν-εκπαιδευτικό κίνημα νέες προκλήσεις.
Κι αν η φράου Άννα φεύγει από το υπουργείο έχοντας μείνει στην ιστορία ως η χειρότερη υπουργός Παιδείας, η υπουργός που άφησε σχολικές αίθουσες χωρίς βιβλία και πετρέλαιο, που έκλεισε σχολεία, που έφερε το νόμο διάλυσης του πανεπιστημίου, που κατήργησε το Άσυλο, εξανέμισε κάθε κοινωνική παροχή στα πανεπιστήμια (σίτιση, στέγαση, συγγράμματα), το θεάρεστο αυτό έργο έρχεται να ολοκληρώσει πρόθυμα ο «ανεξάρτητος»  και ειδικός επί του θέματος Μπαμπινιώτης.
Ποιος είναι όμως ο νέος υπουργός Παιδείας;;;
«Ανεξάρτητος» από κόμματα, εξαρτημένος όμως με δεσμούς αίματος από την κυρίαρχη πολιτική κι απ’ την αμερικάνικη πρεσβεία- οι διάλογοι που δημοσιεύονται στα wikileaks με τον αμερικανό πρέσβη μπορούν να πείσουν και τους πιο δύσπιστους. Για το νέο υπουργό υπάρχει πρόβλημα με την υπερ-πολιτικοποιημένη νεολαία της μεταπολίτευσης που βάζει εμπόδια στις μεταρρυθμίσεις, ενώ δηλώνει πρόθυμος και «ειδικός» να συμβάλει κι ο ίδιος στην προώθηση της μεταρρύθμισης στην Ελλάδα. Δίνει αναφορά στους πρέσβεις για το συνδικαλιστικό φορέα των μελών ΔΕΠ (ΠΟΣΔΕΠ) και τη στάση των δυνάμεων που αντιδρούν στις αλλαγές, ενώ εισπράττει τη δυσφορία για τη φοιτητική άνοιξη του 2006-07 επί Γιαννάκου! Ταυτόχρονα ο άνθρωπος που βρίσκεται στο τιμόνι της δημόσιας εκπαίδευσης, είναι ο ίδιος πρόεδρος ιδιωτικού συγκροτήματος… Η αλήθεια είναι πως ο τραπεζίτης Λ. Παπαδήμος ξέρει να ανταμείβει καλά όσους δουλεύουν πιστά για να μη μείνει τίποτε όρθιο από πλευράς κατακτήσεων του λαού και της νεολαίας!!!
Δεν έχουμε καμία αμφιβολία για την πολιτική που θα ακολουθήσει, που θα συνεχίσει τον κατήφορο της κυβέρνησης του Παπαδήμ(ι)ου.. Όμως δεν πρέπει να έχει και αυτός καμία αμφιβολία ότι θα βρει απέναντι του το κίνημα της εκπαίδευσης. Σε κάθε νέα απόπειρα συγκρότησης Συμβουλίων Διοίκησης, σε κάθε απόπειρα εφαρμογής του νόμου 4009 και της αντι-εκπαιδευτικής πολιτικής θα έχει μπροστά του το φοιτητικό κίνημα, τους συλλόγους ΔΕΠ, τους εργαζόμενους στα Πανεπιστήμια σε ένα αρραγές μέτωπο για την ανατροπή της επίθεσης στην εκπαίδευση. Θα έχει απέναντι του ολόκληρη τη νεολαία στα πανεπιστημία, τα ΤΕΙ, τα σχολεία που δεν θα ανεχτεί έτσι εύκολα να τη διαγράψουν από την ιστορία. Κι όλοι αυτοί μαζί θα έχουν στο στόχαστρό τους το νέο υπουργό, την κυβέρνηση και το μαύρο μέτωπο που τη στηρίζει εντός κι εκτός συνόρων, όπως ακριβώς το κάνει ηρωικά όλον αυτόν τον καιρό ο λαός καταφέρνοντας να σφραγίσει τις εξελίξεις. Η ΕΑΑΚ θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή αυτού αγώνα για την ανατροπή!

Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου