Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2011

9 μερες εξεταστική;

9 ημέρες εξεταστική;…  στην οδοντιατρική…
 Και μετά προσπαθούν να μας πείσουν ότι όσα ψηφίζουν στο τμήμα δεν είναι στις κατευθύνσεις του Υπουργείου Παιδείας και της «χούντας»- ΠΑ.ΣΟ.Κ-Ν.Δ.-ΛΑ.Ο.Σ. Λες και στην προτελευταία  Γ.Σ. Τμήματος όταν ζητούσαμε να μην κοπεί κανένα σύγγραμμα οι ενστάσεις των καθηγητών δεν ήταν στο «γράμμα του νόμου», να παίρνουμε ένα μόνο βιβλίο για κάθε μάθημα; Εκεί όμως που αποδεικνύονται πραγματικά πρωτοπόροι είναι στην υλοποίηση της βασικής κατεύθυνσης του υπουργείου, την ποινικοποίηση των αγώνων μας. Έτσι πριν από μία βδομάδα ανακοίνωσαν όχι μόνο ότι η επαναληπτική εξεταστική του Σεπτέμβρη χάνεται, αλλά και ότι η εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου θα είναι μόλις 9 μέρες, με πρόφαση ότι χάθηκαν ώρες και μέρες διδασκαλίας με τις καταλήψεις, γεγονός που δεν αφήνει περιθώρια για μεγαλύτερη εξεταστική περίοδο!

Ας βάλουμε όμως τα πράγματα σε μια τάξη:

1ον : Είναι κεκτημένο των φοιτητών να μπορούν να καθορίζουν την εξεταστική τους και το πρόγραμμά της.  Κανένα προεδρείο και καμιά επιτροπή σπουδών δεν μπορεί να το αναιρέσει. Είναι σαφές ότι αυτό που κάνουν οι καθηγητές δεν είναι τίποτα άλλο από μια προσπάθεια να «τιμωρήσουν» τον αγώνα που δώσαμε στις αρχές του έτους. Στόχος τους είναι να μας «νουθετήσουν» έτσι ώστε να μην διανοηθούμε να ξανακαταλάβουμε τη σχολή ή να χάσουμε ώρες από εργαστήρια, σεμινάρια και κλινικές για οποιαδήποτε άλλη κινηματική διαδικασία (συλλαλητήρια, παραστάσεις διαμαρτυρίας).

2ον : Το χειμερινό εξάμηνο σύμφωνα με το τμήμα τελειώνει στις 30/01, όπως κάθε χρόνο άλλωστε δηλαδή και σε ακαδημαϊκές χρονιές που δεν είχαν γίνει καταλήψεις. Επομένως το επιχείρημα πως το εξάμηνο παρατείνεται προκειμένου να γίνουν αναπληρώσεις μαθημάτων δεν ευσταθεί.  Δεν τίθεται λοιπόν κανένα θέμα ακαδημαϊκού ημερολογίου και το μόνο που κάνουν είναι να δηλώσουν πως όχι μόνο αποδέχονται το νόμο- έκτρωμα της Διαμαντοπούλου αλλά ξεκινούν την άμεση εφαρμογή του.

Ο Σ.Φ.Ο.Α. πήρε απόφαση για επέκταση της εξεταστικής περιόδου, έτσι ώστε η χειμερινή εξεταστική να διαρκέσει 20 μέρες και η επαναληπτική του Σεπτέμβρη για τα εαρινά μαθήματα να διαρκέσει άλλες 7 μέρες.
Τη στιγμή που εκατοντάδες σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα έχουν στείλει αποφάσεις για καμία απώλεια της εξεταστικής και καμία ποινικοποίηση των αγώνων (ακριβώς γιατί αντιλαμβάνονται ότι μια τέτοια κίνηση σε σύλλογο που επιλέγει να αγωνίζεται χτυπάει την πόρτα σε κάθε φοιτητικό σύλλογο) εκείνοι που επιλέγουν να σέρνονται από τα παντελόνια του Υπουργείου θα βρουν απέναντι τους όχι μόνο εμάς αλλά όλο το φοιτητικό κίνημα που ξέρει να υπερασπίζεται τον εαυτό του και αυτούς που αγωνίζονται με αυτό.

Στην επόμενη Γ.Σ. Τμήματος, ο Σ.Φ.Ο.Α. πρέπει να παραστεί μαζικά για να μπορέσει να διασφαλίσει ότι το αίτημά του όχι μόνο θα ακουστεί, αλλά θα αποτελέσει κ απόφαση της ίδιας της συνέλευσης.  Να διεκδικήσουμε όλοι μαζί το αυτονόητο,  μια ανθρώπινη εξεταστική σε ένα επαρκές χρονικό διάστημα για τους φοιτητές.

·    ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ- ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΡΥΘΜΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ.
·    ΥΛΙΚΑ ΣΤΙΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ: ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΥΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ( ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΥΛΙΚΑ) ΟΙ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ, ΕΝΩ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΓΙΝΕ- ΠΑΡΑ ΤΑ ΟΣΑ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΝΑ ΔΙΑΔΙΔΟΥΝ- ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ.
·    ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΥΓΓΡΑΜΑΤΩΝ

ΔΕ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ, Η ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !

Ριζοσπαστική Αριστερή Τομή 
Ε.Α.Α.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου